Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Μέλι για σώμα γεμάτο ενέργεια

Το μέλι είναι μια θρεπτική, ωφέλιμη, και άμεσα αφομοιώσιμη τροφή. Εκτός από την ιδιότητα του σαν ένα φυσικό γλυκαντικό, το μέλι έχει πολλά ωφέλη και μεγάλη θρεπτική αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει εκτός από ζάχαρα, ένζυμα, αμινοξέα, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, χρωστικές και αρωματικές ουσίες, μυρμηκικό οξύ που είναι δραστικό αντισηπτικό. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες κάτι που το κάνει ιδανική τροφή για να γεμίσει το σώμα μας με ενέργεια. Διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σωστές συνθήκες αποθήκευσης.
 
Αν προσθέσουμε τώρα τη γευστικότητα και το εξαίσιο άρωμα, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι το μέλι αποτελεί στοιχείο μιας σωστής διατροφής και συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου. Μπορεί να θεωρηθεί σαν τροφή και φάρμακο, αφού από την αρχαιότητα ήταν γνωστό ότι έχει αντιμικροβιακές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Εάν θέλετε να δώσετε μια φυσική ώθηση στο σώμα σας, καταναλώστε μέλι με φρέσκα φρούτα ή με δημητριακά. Ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, μπορούν να βρούν στο μέλι ένα καλό φίλο που θα τους γεμίσει δύναμη και ενέργεια για καλύτερη απόδοση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου