Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Διατηρήστε τα αρωματικά φυτά σε ελαιόλαδο


Τα αρωματικά φυτά είναι οι σύμμαχοι μας στην προετοιμασία για νόστιμα πιάτα. Μια χούφτα ρίγανη, μέντα ή θυμάρι μπορεί να προσθέσει γεύση και άρωμα στις συνταγές μας. Μια πολύ εύκολη μέθοδος για να διατηρήσουμε την φρεσκάδα και την γεύση των αρωματικών φυτών είναι η διατήρηση τους σε ελαιόλαδο στην κατάψυξη.

Σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την ιδέα για να κρατήσετε τα αρωματικά φυτά στην κατάψυξη, χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο.Η διατήρηση των αρωματικών φυτών σε ελαιόλαδο τα εμποδίζει να χάσουν τα θρεπτικά συστατικά τους και να μην καούν από το κρύο του καταψύκτη,επίσης διατηρούν τη γεύση τους και το χρώμα τους. Μια πραγματικά καλή ιδέα!

Μάθετε πώς να παγώσετε τα φρέσκα αρωματικά φυτά σε ελαιόλαδο.

Υλικά :
- Φρέσκα βότανα: δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, μάραθο, θυμάρι, άνηθος
- Ελαιόλαδο
- Παγοθήκες
- Μεμβράνη ή διαφάνεια

Προετοιμασία:
Μια συμβουλή: τα αρωματικά φυτά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε αυτή την μέθοδο είναι με τα πιο σκληρά φύλλα, όπως το δενδρολίβανο, φασκόμηλο, μαϊντανό, θυμάρι και ρίγανη. Αποφύγετε να παγώσετε βασιλικό, μέντα, καθώς αυτά τα είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιήσουμε  φρέσκα.

Επιλέξτε τα αρωματικά βότανα, που αγοράσατε πρόσφατα ή από τον κήπο σας. Μπορείτε να τα ψιλοκόψετε ή να τα αφήστε με μεγαλύτερα φύλλα, ανάλογα με την προτίμησή σας. Γεμίστε τις παγοθηκες στα 2/3 της χωρητικότητας του κάθε χώρου και συμπληρώστε με ελαιόλαδο.

Καλύψτε ελαφρά με την διαφάνεια και τα αφήνετε στο καταψύκτη να παγώσουν όλο το βραδύ.

Την επόμενη μέρα, αφαιρέστε τους κύβους πάγου και αποθηκεύσετε σε σακουλάκια για τον καταψύκτη. Μην ξεχάσετε να γράψετε το  όνομα του κάθε αρωματικού φυτού στην σακούλα!

Αυτοί οι κύβοι από αρωματικά φυτά και ελαιόλαδο είναι ιδανικά για χρήση στην μαγειρική.
Δοκιμάστε να τους  χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε μια κρεμώδη σούπα ή πικάντικο πουρέ πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου