Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Τips για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου

Ο καιρός το τελευταίο διάστημα με τις διάφορες εναλλαγές του δεν θυμίζει καθόλου Νοέμβρη μήνα οδηγώντας έτσι αρκετούς από εμάς σε κρυολογήματα. Πόσους λοιπόν από εμάς αυτή την περίοδο μας ταλαιπώρησε ή μας ταλαιπωρεί ακόμα ένας πονόλαιμος; Μάλλον η απάντηση είναι πολλούς. Για αυτό σας παραθέτουμε παρακάτω ορισμένους φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε όσο πιο ανώδυνα γίνεται μία τέτοια κατάσταση.

Τζίντζερ ή η πιπερόριζα
Πρόκειται για ένα σπάνιο δώρο της Aνατολής και είναι από τα πιο μελετημένα φυτά στον κόσμο.
Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο που χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους για τη θεραπεία του πονόλαιμου Bάλτε σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένη φρέσκια ρίζα, 2-3 σταγόνες λεμόνι και 1 κουταλάκι μέλι. Aφήστε το 3-4 λεπτά, σουρώστε το και πιείτε το. Mπορείτε, επίσης, στο τσάι ή στο χαμομήλι σας να προσθέσετε αντί για τριμμένο τζίντζερ, μία μόνο σταγόνα αιθέριο έλαιο τζίντζερ

- Σπόροι κύμινου
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου σε βραστό νερό. Βάλτε μερικά κομμάτια από σκόρδο σε αυτό. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για λίγα δευτερόλεπτα. Το παρασκεύασμα αυτό πίνεται σαν ρόφημα, ενώ ακόμα ζεστό. Βοηθάει πολύ στην ανακούφιση πονόλαιμου.

- Κανέλα
Η κανέλα έχει εξαιρετικά υψηλή αντιοξειδωτική δράση και το έλαιο της έχει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Η κανέλα είναι μια μεγάλη πηγή μαγγανίου, φυτικών ινών, σιδήρου και ασβεστίου. Αυτό το μπαχαρικό βρασμένο σε ένα ποτήρι νερό με μια πρέζα πιπέρι και μέλι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη θεραπεία του πονόλαιμου. Το έλαιο κανέλας ανακατεμένο με μέλι παρέχει μεγάλη ανακούφιση. Εναλλακτικά, μπορείτε να βράσετε λίγο νερό, να προσθέστε μια δόση κανέλα, ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και να το πιείτε. Διαφορετικά προσθέστε ένα κρεμμύδι, 2 γαρύφαλλα, 4-5 φύλλα μέντας, 2-3 κόκκους απο μαύρο πιπέρι και ένα μικρό ξυλάκι κανέλας σε ένα ποτήρι νερό. Βράστε το καλά, στραγγίξτε το και πιείτε το ενώ είναι ακόμα ζεστό. Για να μειώσετε την πικάντικη γεύση του, μπορείτε να προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι.

- Φύλλα βασιλικού
 Το βραστό νερό με φύλλα βασιλικού θα πρέπει να λαμβάνεται ως ρόφημα ή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως γαργάρα. Αυτή είναι μια άλλη αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τον πονόλαιμο.

-Σκόρδο
Απεχθάνεσαι τη μυρωδιά του; Πόσο μάλλον ένα σιρόπι με τη γεύση του. Γνωρίζοντας όμως τη δραστικότητά του στον πονόλαιμο, θα κλείσεις τη μύτη και τα μάτια σου και θα το πιεις, καθώς η συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι αναγνωρισμένη από τους γιατρούς. Έρευνες έχουν δείξει ότι η αλισίνη που περιέχει, προσδίδει αντιμικροβιακές ιδιότητες και το εντάσσει στη λίστα των φυσικών αντιβιοτικών. Πάρτε λοιπόν 4 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (η σκόνη αποξηραμένων πιπεριών τσίλι) , τα ανακατεύετε όλα μαζί και το μασάτε καλά πρίν το καταπιείτε, καθώς αυτό προσφέρει ανακούφιση.

- Άνθη χαμομηλιού
Είναι ένα ελαφρύ ρόφημα, που συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Κάντε ένα τσάι προσθέτοντας 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού σε λίγο βραστό νερό και πίνετε ένα φλιτζάνι κάθε λίγο. 

- Κρεμμύδι
Στη λαϊκή ιατρική , το σιρόπι του κρεμμυδιού χρησιμοποιείται εναντίον του πονόλαιμου και της φαρυγγίτιδας. Κόψτε ένα κρεμμύδι, βάλτε το σε ένα φλιτζάνι με ένα καπάκι, καλύψτε το με μέλι, κλείστε το φλιτζάνι και αφήστε το για μία ώρα. Καταπίνετε 1 κουταλιά του μελιού  κάθε μία ώρα για ανακούφιση.  
 
-Λεμόνι
Αν σας πονάει ο λαιμός μπορείτε επίσης να ζεστάνετε λίγο νερό με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας μέλι και να το πείνετε όπως είναι ζεστό.
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου