Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν παχυντικά τρόφιμα.

Δεν είναι σωστό να απομονώσουμε ένα τρόφιμο με βάση τις θερμίδες που περιέχει και να το χαρακτηρίσουμε "παχυντικό". Υπάρχει μια σύνθετη ισορροπία μεταξύ των θερμίδων, του τι προσφέρει, πως μεταβολίζεται αλλά και του ποτέ, πόσο και πως θα το καταναλώσουμε. 
Δεν είναι μονό οι θερμίδες. Μπορεί να έχουμε δυο τρόφιμα της ίδιας θερμιδικής αξίας αλλά το ένα να έχει πολλά θρεπτικά συστατικά και το άλλο να μην έχει τίποτα -αυτό που λέμε ¨κενές θερμίδες¨- όπως είναι τα αναψυκτικά ή μπορεί να προσφέρει περισσότερο κορεσμό. Επίσης δεν αρκεί μόνο να κοιτάμε τις θερμίδες του τροφίμου αλλά τη θέση και την ποσότητα του στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Διαφορετικά μπορεί να μεταβολιστεί ένα τρόφιμο αν το καταναλώνουμε μόνο του και διαφορετικά σε συνδυασμό με κάτι άλλο. Γι' αυτό είναι καλό να ελέγχουμε τις διατροφικές πινακίδες των τροφίμων αλλά και να συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό που θα μας καθοδηγήσει για τον τρόπο και την ποσότητα κατανάλωσης των τροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου