Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Σφολιάτα με μήλο


ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας συσκευασμένο (450 γρ. περίπου)
3 μήλα
50 γρ. μαύρη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τη σφολιάτα σε παραλληλόγραμμες λωρίδες 15Χ5 εκ. και τρυπάμε την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 2.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε λεπτές φέτες το κάθε κομμάτι μήλου και το απλώνουμε στη σφολιάτα έτσι ώστε να αφήνουμε 2 εκ. περιθώριο γύρω-γύρω σε κάθε λωρίδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC - 180οC για 25’ - 30’ λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Στη μέση του ψησίματος τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Πρόταση   σερβιρίσματος
Σκέτα  με   λίγη  κανέλα  ή  Σερβίρετε ζεστή με παγωτό ή με κρέμα σαντιγί άγλυκη.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου