Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Το ελαιόλαδο είναι "βαρύ" λάδι.

Πολλές φορές μπερδεύουμε το ¨βαρύ¨ στη γεύση με το ¨παχυντικό¨, έτσι και με το λάδι, επειδή τα σπορέλαια όπως το ηλιέλαιο δεν έχουν το έντονο άρωμα του ελαιολάδου, νομίζουμε ότι είναι λιγότερο ¨παχυντικά¨.
Όλα τα ¨λαδια¨ έχουν τις ίδιες θερμίδες, είναι καθαρό λίπος, ανήκουν στην κατηγορία ¨λίπη και έλαια¨ και περιέχουν περίπου 9 θερμίδες ανά γραμμάριο.
Το ότι έχουν τις ίδιες θερμίδες δεν σημαίνει ότι όλα είναι ίδια, έχουν διαφορετική σύσταση και διαφορετικές ιδιότητες και έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που θα τα χρησιμοποιήσουμε.
Στο εξωτερικό κυκλοφορεί και light ελαιόλαδο, το οποίο όμως δεν έχει λιγοτερες θερμίδες ή λιγοτερα λιπαρά αλλα είναι ελαφρύτερο στη γεύση και στο άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου