Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Light cheese cake φράουλα


Χρόνος προετοιμασίας: 20' Χρόνος ψύξης: 3 ώρες 
Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα
280 θερμίδες 

ΥΛΙΚΑ
·         100γρ  μπισκότα
·         40γρ  λιωμένο  βούτυρο
·         400γρ  φράουλες
·         2  κουταλιές  μαρμελάδα  φράουλα
·         3  μεγάλα  φύλλα  ζελατίνης
·         1 λεμόνι ( το  χυμό  λεμονιού)
·         500γρ  τυρί  κρέμα  light
·         410γρ  γάλα  εβαπορέ  light
·         1  βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αναμειγνύετε τα αμυγδαλωτά ή τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα σε ένα τσέρκι (φόρμα του κέικ με αποσπώμενα πλαϊνά τοιχώματα) και το πιέζετε στον πάτο. Το βάζετε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί. Παίρνετε τις φράουλες και τις λιώνετε ελαφρά με ένα πιρούνι, αναμειγνύοντας και τη μαρμελάδα. Αφήνετε τον πουρέ φράουλας προσωρινά στην άκρη.
2. Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι, στραγγίζετε τη ζελατίνη να φύγει το πολύ νερό και την αναμειγνύετε με το ζεστό χυμό.
3. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Προοδευτικά ρίχνετε το μείγμα σε αυτό της ζελατίνης. Προσθέτετε και τον πουρέ φράουλας, ανακατεύοντας όμως πολύ ελαφρά ώστε να δημιουργηθούν ωραία κόκκινα σχέδια, και ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Στρώνετε απαλά με μία σπάτουλα την επιφάνεια και βάζετε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να στερεοποιηθεί.
4. Όταν παγώσει, το βγάζετε από το ψυγείο, αφαιρείτε τα τοιχώματα της φόρμας, γαρνίρετε την επιφάνεια με φράουλες κομμένες στη μέση και σερβίρετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου