Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Τρώω στην πόλη: Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης

Εκεί στη Σοφούλη, λίγο πριν την ανηφόρα για το παλατάκι. Έχει δύο εισόδους, μία επί της Σοφούλη και μία από την παραλία. Τώρα το καλοκαίρι έχει τραπεζάκια έξω με θέα τη θάλασσα, τα ιστιοφόρα και το εκκλησάκι. Ότι πρέπει για μία ήσυχη έξοδο κοντά στη θάλασσα. 

Το μενού είναι απλό με κλασικές γεύσεις ταβέρνας. Εμείς προτιμήσαμε κουτσομούρες, σαρδέλες σχάρας και χωριάτικη. 3 πιάτα για δύο άτομα, αλλά υπέρ αρκετά καθώς οι μερίδες του είναι γενναίες. 

Τα πιάτα όλα ένα κι ένα από πλευράς θρεπτικότητας. Η χωριάτικη -ιδίως τώρα που τα λαχανικά της είναι στην εποχή τους- είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά: βιταμίνη C, λυκοπένιο, καροτενοειδή, καθώς και βιταμίνες Α και Ε από το ελαιόλαδο. 


Μη φοβάστε την κουτσομούρα που είναι τηγανιτή, όπως και τα υπόλοιπα μικρά ψάρια που μπορεί να βρείτε σε ταβέρνες (γαύρος, αθερίνα, μαρίδα κτλ). Όταν καταναλωθούν με το κόκκαλο είναι πλούσια πηγή ασβεστίου. Κάνοντας μια τέτοια επιλογή όμως, φροντίστε η παραγγελία σας να μην περιλαμβάνει και άλλα τηγανιτά πιάτα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου