Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Περισσότερα ψάρια, λεπτότερη σιλουέτα



Η τακτική κατανάλωση ψαριών πλούσιων σε πρωτείνες και ω-3 λιπαρά οξέα, όπως σαρδέλλες, γαύρος, σκουμπρί μειώνει τα επίπεδα λεπτίνης στον οργανισμό με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η περαιτέρω αποθήκευση σωματικού λίπους και να ενισχύεται η απώλεια του. Η λεπτίνη είναι μία ορμόνη  και από το όνομά της και μόνο καταλαβαίνουμε πως είναι ο σύμμαχός μας στο τέλειο σώμα. Παράγεται στα λιπώδη κύτταρα του σώματος και δρώντας στον υποθάλαμο (ένα τμήμα του εγκεφάλου υπεύθυνο για τον έλεγχο της αίσθησης της όρεξης και του κορεσμού) βοηθά στην καταστολή της όρεξης. Μειωμένη όρεξη σημαίνει λιγότερο φαγητό. Επίσης, καθοριζει σε σημαντικό θαθμό εάν το σώμα μας θα χρησιμοποιήσει ως ενέργεια τις θερμίδες που καταναλώσαμε ή θα τις αποθηκεύσει ως λίπος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου